Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στάθης Ν. Παναγιωτόπουλος (της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα) και το ξεφτίλισμα της Κρήτης

Αγαπητέ αναγνώστη,

αρχικά θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε έχω οποιαδήποτε άλλη σχέση με τα media οπότε το παρακάτω άρθρο δεν είναι γραμμένο με  "φανταχτερό" λόγο και διπλωματικές φράσεις. Απλά θα γράφω αυτό που σκέφτομαι.


Πρόσφατα σε μια από τις εκπομπές του Ράδιο Αρβύλα, ενός show που μέχρι πρότεινος λάτρευα, πήρε το μάτι μου την διεύθυνση μιας ιστοσελίδας www.skylos.gr , από περιέργεια μπήκα να δω τι ακριβώς είναι και "ανακάλυψα" το προσωπικό ιστολόγιο (blog) του κυρίου Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Εαν δεν καταλάβατε ακόμα για ποιόν αναφέρομαι, είναι ο συμπαθητικός Στάθης με τα απολαυστικά (κατ'εμε ) "κρύα" ανέκδοτα κατά την διάρκεια του Ράδιο Αρβύλα.

Το βρήκα λοιπόν ενδιαφέρον και άρχισα να διαβάζω όλες τις αναρτήσεις από την αρχή του blog.Όπως ήταν λογικό, συνάντησα πράγματα που συμφωνούσα και άλλα που διαφωνούσα, αυτό φυσικά και δεν είναι κακό, είναι καλό να μαθαίνουμε πως βλέπουν τα πράγματα οι άλλοι και να προβληματιζόμαστε.

Η έκπληξη μου ήρθε όταν έπεσα σε 2 άρθρα στα οποία με απλά και σύντομα λόγια ο  κύριος Στάθης Ν. Παναγιωτόπουλος (ο μετριόφρων όπως υπογράφει στο προσωπικό του blog skylos.gr) πάρα πολύ απλά βρίζει όλους τους Κρητικούς.

Για να σας προλάβω, δεν έχω ρίζες από την Κρήτη αν και μεγάλωσα εδώ.
Δεν είμαι τοπικιστής, καταλαβαίνω απόλυτα ότι για τον κάθε άνθρωπο όπου μεγάλωσε , εκεί είναι η πατρίδα του και ο τόπος που αγαπάει.
Επίσης πάντα δέχομαι την κριτική εφόσον είναι λογική και με επιχειρήματα.

Το 1ο λοιπόν άρθρο που δημοσίευσε ο κύριος Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι το παρακάτω:


 17.6.09
Τίτλος: Οι Κρητικοί είναι ανώμαλοι, τελικά; 
Τι άλλο να συμπεράνει κανείς, διαβάζοντας αυτό το άρθρο;
Κι ας μη μου πει κανείς ότι γενικεύω, κάντε μου τη χάρη.
 
το link που αναφέρεται πρόκειται για ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο κάποιοι ή κάποιος βασάνισε σκύλους στην Κρήτη (Σητεία).

Διαβάζοντας αυτό προσπέρασα τα ευγενικά λόγια του κύριου Παναγιωτόπουλου σκεπτόμενος το πάθος και την αγάπη του για τα συμπαθή  τετράποδα.

Παρακάτω σε άλλο άρθρο του blog  ήρθε το 2ο "στόλισμα" ακόμα πιο αγενές:


29.9.09


Τίτλος: Λεβεντομάνα Κρήτη


Σκατά στον τάφο σας, "λεβέντες".
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4538540
(Οχι ότι οι υπόλοιποι κωλο-έλληνες είναι πολύ καλύτεροι, αλλά αυτοί οι μικροτσούτσουνοι με τα τουφέκια το έχουν παραξηλώσει)
Τωρα θ ακουσω τις γνωστες γλοιωδιες οτι τα ισοπεδωνω ολα, και δεν ειναι ολοι ετσι, και οτι υπαρχουν εξαιρεσεις και pay blue. Τιποτε δεν ειναι τυχαιο. Αν δεν ειναι ολοι τετοιοι υπανθρωποι, οι υπολοιποι ας μην τους ανεχονται.


Καταλήγουμε λοιπόν στον συμπαθή γεμάτο χιούμορ κύριο Παναγιωτόπουλο,
να προσπαθεί να μας πείσει, ότι επειδή σε ένα νησί με περισσότερο από 500.000 κατοίκους,  υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, προφανώς διαταραγμένοι ώστε να ασκούν κτηνωδίες σε ζώα,
και οι υπόλοιποι κάτοικοι, είμαστε το ίδιο πράγμα και αξίζουμε να μας βρίζουν κατά αυτόν τον τρόπο.


Πώς μας χαρακτηρίζει όλους τους Κρητικούς ο κύριος Παναγιωτόπουλος;
- Ανώμαλους
- Μικροτσούτσουνους
- Υπανθρώπους
- και για τέλος ρίχνει και "σκατά στον τάφο μας"

Θα μου πεις αγαπητέ αναγνώστη, "Ε και τι έγινε; Πρώτη φορά σε προσβάλλει κάποιος;"

Δεν θα με απασχολούσε εάν ο κύριος Παναγιωτόπουλος έβριζε εμένα προσωπικά,
αλλά βρίζοντας με αυτόν τον τρόπο όλη την Κρήτη,
τότε βρίζει τους γονείς μου, την γυναίκα μου, τους φίλους μου, και όσους ξέρω,
και αυτό δεν το δέχομαι.

Το "αστείο" και το δειλό της υπόθεσης είναι το εξής: όταν είχαν καλεσμένο τον γνωστό μουσικό κρητικής τέχνης κύριο Ζωιδάκη (ο οποίος περιγράφεται ως πολύ καλός φίλος του κυρίου Κανάκη) στο Ράδιο Αρβύλα, ήθελα και να 'ξερα, του εξέφρασε ο κύριος Παναγιωτόπουλος τις απόψεις του;

Επίσης σε επόμενο άρθρο εδώ του κ. Παναγιωτόπουλου, όπως πάλι κάποιοι ψυχολογικά διαταραγμένοι "Εδεσαν το σκυλί από όχημα, το έσυραν ώσπου να γδαρθεί, στη συνέχεια το κρέμασαν ζωντανό σε ένα δέντρο και το άφησαν να πεθάνει."
ο κύριος αρθρογράφος αρκέστηκε  απλά στο να το αναφέρει και να θέσει το ερώτημα:
"Μήπως ξέρει κανείς ποιοί το έκαναν;"

Εδώ βέβαια ήταν ένα απλό μεμονωμένο ατυχές γεγονός στην Χαλκίδα,
άρα δεν τυχαίνει της "όμορφης και περιποιημένης" αντιμετώπισης που αβίαστα έτυχε στα περιστατικά της Κρήτης.
 
Με λίγα λόγια, προσωπικές εμπάθειες, δύο μέτρα και δύο σταθμά, και χρήση της δημοσιότητας όπως μας εξυπηρετεί , προσβάλλοντας ένα ολόκληρο νησί , τόσες γενιές ανθρώπων.


Με αυτό το άρθρο μου ελπίζω ο κύριος Παναγιωτόπουλος να αναθεωρήσει, και ίσως να ζητήσει συγνώμη για τους πιθανώς 499.000 κατοίκους που δεν βασανίζουν σκύλους για πλάκα.

Αυτό δεν νομίζω να γίνει χωρίς την βοήθεια σου αναγνώστη.
Τί μπορείς να κάνεις;

Στείλε μια ευγενική (το τονίζω) διαμαρτυρία στο email της Ράδιο Αρβύλα info@radioarvyla.gr

Σε περίπτωση που τα άρθρα διαγραφούν από το blog του κυρίου Παναγιωτόπουλου απλά για να καλυφθεί το θέμα , τράβηξα 2 screenshots και τα παραθέτω παρακάτω.


Υ.Γ.
Σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, και οι υπόλοιποι παρουσιαστές για τις απόψεις του κυρίου Παναγιωτόπουλου, εκτός βέβαια και αν τις συμμερίζονται, κάτι που  θεωρώ απίθανο, γιατί τους θεωρώ αξιόλογους ανθρώπους.

Επίσης να ενημερώσω πως ταυτόχρονα με την δημοσίευση του άρθρου,  στάλθηκε σχετικό email ενημέρωσης στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα μίας και δεν έχω το email του κ. Παναγιωτόπουλου,
όμως το email μας γύρισε πίσω διότι ο λογαριασμός τους είναι γεμάτος, παραθέτω το log:

από postmaster@antenna.local
προς mariosmaravelias@gmail.com
ημερομηνία 22 Απριλίου 2010 4:57 μ.μ.
θέμα Undeliverable: Διαμαρτυρία
εστάλη-από aphrodite.antenna.gr
   
απόκρυψη λεπτομερειών 4:57 μ.μ. (Πριν από 2 λεπτά)

Delivery has failed to these recipients or distribution lists:

info@radioarvyla.gr
The recipient's mailbox is full and can't accept messages now. Microsoft Exchange will not try to redeliver this message for you. Please try resending this message later, or contact the recipient directly.
Sent by Microsoft Exchange Server 2007